Ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας.

Η δολοφονία του Κούτσιακ, ενός δημοσιογράφου που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, και της αρραβωνιαστικιάς του, Μαρτίνα Κουσνίροβα, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημόσια τηλεόραση RTVS στην επίσημη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι ένας πρώην στρατιώτης, τον οποίο αναφέρει μόνο με το μικρό του όνομα και το αρχικό του επωνύμου του, ο Μίροσλαβ Μ., ομολόγησε μετά από πεντάωρη ανάκριση.

Την ίδια πληροφορία μεταφέρει και ο ενημερωτικός ιστότοπος aktuality.sk, με τον οποίο συνεργαζόταν ο Κούτσιακ κάνοντας ρεπορτάζ για υποθέσεις δαφθοράς και απάτης εκ μέρους επιχειρηματιών που σχετίζονταν με πολιτικούς. Ο ιστότοπος επικαλείται ως πηγή του έναν αστυνομικό.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίροσλαβ Μ. είναι ο ένας από τους πέντε υπόπτους που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τις δύο δολοφονίες. Οι αρχές πίστευαν μέχρι τώρα ότι ο ρόλος του ήταν περιφερειακός, ότι απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης