Νεκροί έπεσαν τη Δευτέρα από τα πυρά ενόπλων πέντε ξένοι τουρίστες στο βορειοανατολικό τμήμα της Αιθιοπίας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Αφάρ και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση δύο ακόμη τουρίστες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής. Παρόλο που η εθνικότητα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρει πως τουλάχιστον ένας Γερμανός και ένας Αυστριακός βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς.

Οι Αρχές υποψιάζονται πως πίσω από την επίθεση κρύβονται μέλη ένοπλης οργάνωσης που δραστηριοποιούνται στα σύνορα με την Ερυθραία. Οι διπλωματικές σχέσεις της Αιθιοπίας με την Ερυθραία έχουν επιδεινωθεί από το καλοκαίρι όταν και υπήρχε έντονη φημολογία πως ένοπλοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επίθεση στο αρχηγείο της Αφρικανικής Ένωσης στην πρωτεύουσα, Αντίς Αμπέμπα.

Παράλληλα, εκπρόσωπος τόσο της Αφρικανικής Ένωσης όσο και της κυβέρνησης της Αιθιοπίας έχουν κατηγορήσει τις Αρχές της Ερυθραίας πως προμηθεύουν με όπλα την οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία ελέγχει μεγάλο τμήμα των νότιων περιοχών της Σομαλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή τουριστών στην Αιθιοπία τίθεται σε κίνδυνο. Το 2007, πέντε Ευρωπαίοι (τέσσερις Βρετανοί και ένας Γάλλος) ήταν όμηροι ενόπλων οι οποίοι τους άφησαν ελεύθερους μετά την καταβολή λύτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Όλα είναι ψέματα», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 04:51

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης