Η φράση «Η ελευθερία δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς τη γενική γνώση μεταξύ των ανθρώπων» του John Adams, του δεύτερου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών,(1797-1801) θύμισε ιδιαίτερα στους Αμερικανούς πολίτες το πόσο εύκολα καθοδηγούνται ώστε να πιστεύουν ότι το Ιράκ ήταν υπεύθυνο για τη σφαγή που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Τι ήταν αυτό που επέτρεψε σε κυβέρνηση να διαστρεβλώσει τόσο εύκολα την πραγματικότητα και, ως εκ τούτου, να εμπλέξει τον πολίτη της στη σφαγή εκατομμυρίων αθώων πολιτών σε μια μακρινή χώρα που δεν τον είχε απειλήσει ή δεν του είχε επιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόσπασμα του John Adams έδωσε μια απάντηση ότι δεν είχαν «γενική γνώση».

Σίγουρα τότε ο τρόπος για να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της ελευθερίας ήταν να παρέχουμε τις πληροφορίες που δεν φτάνουν στους ανθρώπους.

Η αμερικανική διακυβέρνηση κατοικείται από ανθρώπους που έχουν το ίδιο ελάττωμα. Έφτασαν σε μια θέση που τους έδωσε την αίσθηση ασφάλειας και ο φόβος τους να μην τη χάσουν έχει ξεπεράσει όλες τις ανθρώπινες αρχές που θα εξασφάλιζαν τη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ή 6 ετών, παρατηρήσαμε ότι αυτή η παρακμή αυξάνεται σε σημείο που οι κομματικές σχέσεις είχαν ως αποτέλεσμα λογοκρισία και υπερβολή γεγονότων υπέρ ενός πολιτικού κόμματος ή άλλου.

 Αυτές οι τελευταίες ειδήσεις για φορητούς υπολογιστές τύπου Μπάιντεν αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι ακόμη και ανεξάρτητοι ιστότοποι ειδήσεων, που έχουν κάνει πολλά για να ενισχύσουν τη θέση των μέσων ενημέρωσης Τύπου, σε πολλές περιπτώσεις φοβούνται ότι θα χάσουν την αναγνωσιμότητά τους. Αντί να παρέχουν πληροφορίες, αρνούνται να δημοσιεύσουν οτιδήποτε μπορεί να προσβάλει τον αναγνώστη ή τους πολιτικούς τους αφέντες.

Όσοι επιλέγουν να κάνουν αποκαλύψεις βασανίζονται όπως ο Julian Assange, ο άντρας που δείχνει την υποκρισία του πολιτισμού μας και την πραγματικότητα των υποτιθέμενων αξιών μας.

Καθώς ο Τζούλιαν υποφέρει σε βρετανική φυλακή για την αποκάλυψη της σκληρότητας και της καταστροφής που έχει στρέψει ολόκληρο έθνος απέναντι στον κόσμο, πίνουν το δηλητήριο που δηλητηριάζει τον πλανήτη μας.

 Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης