Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφμ αφορμή την συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην οποία έλεγε ότι τα μηνύματα που έρχονται από την προεδρία της χώρας του, θα στηρίξουν τη συμφωνία αν αυτή περάσει από το δημοψήφισμα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ζάεφ στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ότι ο Ιβάνοφ θα στηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος Ιβανόφ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και καμία μορφή πίεσης, εκβιασμού ή απειλών δεν θα τον κάνει να αλλάξει άποψη», αναφέρει το γραφείο Προέδρου και συνεχίζει:

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό.

Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης