Σε νέα περιοριστικά μέτρα εισέρχεται η Γαλλία εντός των επόμενων ωρών, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν επέκταση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ελέγξουν τη μετάδοση του Covid-19.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00, που ισχύει ήδη σε 25 περιοχές, θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη Γαλλία από το Σάββατο 16/01.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 18:00 από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε, προσθέτοντας ότι οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα κλείνουν στις 18:00», τόνισε ο Castex. «Το μέτρο αυτό έχει μια υγειονομική αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε ακόμα, μεταξύ άλλων. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια. Συγκεκριμένα, όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ και ακολούθως να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιπλέον, ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία, με τους μαθητές Λυκείων να πηγαίνουν σε γκρουπ παρακολουθώντας πότε δια ζώσης και πότε μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης