Ανησυχίες έχει προκαλέσει η αύξηση των πτήσεων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη βόρεια Ευρώπη, με τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, να χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα αυτή «εξαιρετικά επικίνδυνη» για την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Φάλον ήταν ανάμεσα στους οκτώ υπουργούς Άμυνας και άλλους αξιωματούχους από 12 χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Βρετανίας που μετέχουν στη διήμερη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται στο Όσλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Σβεν Μίκσερ, τόνισε ότι στον απόηχο των συγκρούσεων στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στις αρχές του τρέχοντος έτους, «το περιθώριο προειδοποιήσεων για οποιεσδήποτε μελλοντικές συγκρούσεις έχει μειωθεί σχεδόν στο μηδέν».

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν αναχαιτίσει από τον Ιανουάριο του 2014 περίπου 100 ρωσικά αεροπλάνα, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο παρέστησαν οι υπουργοί Άμυνας της Νορβηγίας, Βρετανίας, Δανίας, Εσθονίας, Φιλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Σουηδίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας ήταν επίσης παρών, μαζί με ανώτερους αξιωματούχους από τη Γερμανία, την Ισλανδία και την Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης