Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατανοεί την οργή της Βόρειας Κορέας για την αμερικανική ταινία «The Interview» και χαρακτήρισε «επιθετική και σκανδαλώδη» αυτήν την κωμωδία, που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας της CIA με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης, που η αντίδραση της Βόρειας Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μιας νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας» επισήμανε ο Λουκασέβιτς.

Αν και «η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να επιβεβαιώσει την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας Sony Pictures, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει «ανάλογα» σε αυτήν την επίθεση, κατήγγειλε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Οι αμερικανικές απειλές για εκδίκηση και οι εκκλήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες να καταδικάσουν τη Βόρεια Κορέα μάς φαίνονται απόλυτα αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες (…) και δεν θα προσφέρουν τίποτα, παρά θα οξύνουν τις εντάσεις» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης