Η ιταλική εφημερίδα «Repubblica» σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα «Η – FARM» και τον όμιλο ING, παρουσιάζουν στο κοινό θεματική ημερίδα με τίτλο «Συζητώντας για το αύριο – Ο ψηφιακός κόσμος που αλλάζει τη ζωή», που αφορά στον  ψηφιακό μετασχηματισμό του μέλλοντος. 

Με τη συμμετοχή των:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Ignacio Julia Vilar, επικεφαλής της ψηφιακής πλατφόρμας της ING

Συντονίζει ο δημοσιογράφος της La Repubblica, Andrea Greco o οποίος θα έχει ανοιχτό διάλογο με τους:

  • Marco Bragadin, διευθύνων σύμβουλο της ING Italia
  • Simona Panseri, διευθυντή επικοινωνίας της Google για τη Νότια Ευρώπη
  • Daniele Contini, country manager της  JustEat Italia

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν οι πιο καινοτόμες προοπτικές οι οποίες σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την ψηφιακή τραπεζική, τη διανομή τροφίμων, ενώ όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών «θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο για το μέλλον της καθημερινότητάς μας και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι τα ουσιώδη προνόμια της αυριανής ψηφιακής καθημερινότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μέχρι το 2025 θα υπάρχουν τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στον κόσμο: εξοπλισμένες με αισθητήρες και λειτουργίες αυτόματης ενεργοποίησης, θα μπορούν να φορεθούν, να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, από την εργασία έως την αναψυχή .

Αυτή η τεχνολογική και ψηφιακή επανάσταση, αλλάζει ριζικά τις συνήθειές μας, προσφέροντας ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων για την απλούστευση της ζωής μας.

Αλλά τι πραγματικά χρειαζόμαστε, ως πολίτες, καταναλωτές, επαγγελματίες, για μια πραγματική ανάπτυξη της ποιότητας ζωής; Ποια είναι τα πραγματικά χρήσιμα εργαλεία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα τα κάνουν απαραίτητες τις ψηφιακές υπηρεσίες στην καθημερινότητά μας;

Αυτή η ψηφιακή αλλαγή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ακολουθείται πιο εύκολα από τις νέες γενιές, και έτσι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ ενός πληθυσμού περισσότερο digital κι ενός λιγότερο. Ποια είναι λοιπόν η πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν οι εταιρείες όπως οι τράπεζες για να  βρουν λύσεις για όλους;

Μάθετε τα πάντα την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Ίδρυμα Giangiacomo Feltrinelli, οδός Pasubio 5 – Μιλάνο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης