Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, περί τις 14:44 στη δυτική Τουρκία, σε θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. 

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 98 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 57 χλμ νότια της τουρκικής πόλης Αλάνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός και στη Ρόδο, ενώ, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, έγινε ακόμη αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ιδιαίτερα σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στο Ισραήλ, τη Συρία και τον Λίβανο. 

Η Αλάνια είναι παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, πόλη και περιφέρεια στην επαρχία Αττάλειας, στο διαμέρισμα Μεσογείου. Απέχει από την Αττάλεια 138 χιλιόμετρα. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττάλεια και τις γειτονικές επαρχίες,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρατηρητήριο Kandilli αναφέρει πως η δόνηση είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 93,3 χιλιομέτρων. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 5,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας, η δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ.

Η AFAD ανέφερε πως ο σεισμός έπληξε την περιοχή Γκαζιπασά.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 77,58 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την AFAD.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης