Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 20:19 (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σήμερα 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 41 χιλιόμετρα βόρεια του Καμπομπάσσο και 193 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει εκκλήσεις για βοήθεια στους πυροσβέστες, και δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης όμως υπάρχουν κάποιες ρωγμές σε κτίρια και εξετάζεται η σοβαρότητά τους.

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ δυο ηλικιωμένοι ένιωσαν δυσφορία. Η δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, ιδίως της Ρώμης, της Λ’ Άκουιλα και της Νάπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Ιταλία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:22 34 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Campobasso στην κεντρική Ιταλία. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή περαιτέρω καταστροφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης