Τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής η οποία πραγματοποιήθηκε εναντίον φυλακής της Ιντλίμπ, πόλης που κατέχουν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στην εμπόλεμη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Παρατηρητήριο εκτιμά, πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη του ρωσικού στρατού, ο οποίος υποστηρίζει από τον Σεπτέμβριο του 2015 το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμό του κατά των αντιπολιτευόμενων ενόπλων οργανώσεων.

Η ΜΚΟ ανέφερε, πως μπορεί να διαπιστώνει ποιος πραγματοποιεί τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών, την τοποθεσία τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μετά την επιδρομή, δεσμοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης