Τρεις στρατιώτες των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν χθες Κυριακή όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα στο ανατολικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, ενημέρωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ενώ η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο δέχθηκε επίθεση από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μετέδωσε το SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη μέσω των σελίδων προπαγάνδας του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν (…) εναντίον οχηματοπομπής του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων που μετέφεραν στρατιώτες» δυτικά της πόλης Ντέιρ Εζόρ, ανέφερε ανακοίνωσή του.

Παρότι υπέστη πανωλεθρία τον Μάρτιο του 2019, όταν το «χαλιφάτο» του στη Συρία και στο Ιράκ κατέρρευσε έπειτα από σειρά στρατιωτικών ηττών, το ΙΚ συνεχίζει να διαπράττει φονικές επιθέσεις, ιδίως στην Μπαντίγια, την αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς ως τη Ντέιρ Εζόρ.

Έπειτα από σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν από το ΙΚ στις αρχές Ιανουαρίου, κυβερνητικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, εξαπέλυσαν τη 16η Ιανουαρίου επιχείρηση για να ασφαλίσουν μια οδική αρτηρία-κλειδί στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε πάνω από 130 αεροπορικά πλήγματα εναντίον κρησφύγετων του ΙΚ σε μια ζώνη ανάμεσα στις επαρχίες Ντέιρ Εζόρ και Χομς, σύμφωνα με αυτήν τη ΜΚΟ.

Ο πόλεμος στη Συρία, που οδεύει να κλείσει δέκα χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 387.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 117.000 αμάχων, ενώ μετέτρεψε σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης