Τουλάχιστον οκτώ ξένοι μαχητές φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν στις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο συριακό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εθνικότητα των μαχητών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νυχτερινές επιθέσεις του Ισραήλ είχαν στόχο μια θέση και μια αποθήκη όπλων των ιρανικών δυνάμεων και του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ κοντά στη Δαμασκό, αλλά και μια θέση μιας άλλης φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στη νότια Συρία.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και είχαν στόχο μια περιοχή κοντά στο χωριό Ρουιχίνα στην επαρχία Κουνέιτρα και στην περιοχή Τζάμπαλ αλ Μανέα, στην επαρχία της Δαμασκού.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδρομές αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Sana, το οποίο επικαλείται μια συριακή στρατιωτική πηγή, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «μόνο υλικές ζημιές».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικά πλήγματα στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου, βάζοντας στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν, της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και της Δαμασκού.

Την περασμένη Τετάρτη, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν από αέρος θέσεις του Ιράν και της Συρίας, ενέργεια που ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε αντίποινα μετά την ανακάλυψη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών κοντά σε μια από τις βάσεις του στο Yψίπεδο του Γκολάν.

Το SANA μετέδωσε εκείνη την ημέρα ότι τρία στελέχη των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, είχε αναφέρει από την πλευρά του ότι επτά ξένοι μαχητές που πολεμούσαν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων επίσης σκοτώθηκαν.

Το Σάββατο, αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 μαχητές από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, προσκείμενοι στο Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εκτίμησε πως πιθανόν επρόκειτο επίσης για ισραηλινή επιχείρηση.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 380.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους αφότου ξέσπασε την άνοιξη του 2011, με έναυσμα την καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης