Συρία: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από την έκρηξη σε τέμενος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, 07:59
Συρία: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από την έκρηξη σε τέμενος
Τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε τέμενος, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η έκρηξη συγκλόνισε την πόλη Αρίχα, στη βορειοδυτική Συρία, την ώρα που τα μέλη της οργάνωσης συγκεντρώνονταν στο τέμενος για το Ιφτάρ - το γεύμα με το οποίο οι μουσουλμάνοι διακόπτουν την καθημερινή νηστεία, κατά τη δύση του ηλίου, τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού - σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία βασιζόμενη σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, ανέφερε ότι η έκρηξη στο τέμενος Σάλεμ στην Αρίχα είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μεταξύ άλλων κι ένα ανώτερο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που δεν έχει συριακή υπηκοότητα.

Οργανώσεις αντικαθεστωτικών έδωσαν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αντιφατικούς απολογισμούς, με ορισμένες να κάνουν λόγο για έως και 40 νεκρούς.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, πάντως υποστηρικτές του Μετώπου αλ Νόσρα κατηγόρησαν το Ισλαμικό Κράτος, την αντίπαλη εξτρεμιστική οργάνωση που πολεμά τους υπόλοιπους αντάρτες στη Συρία σε πολλαπλά μέτωπα.

Μια συμμαχία οργανώσεων των ανταρτών που αυτοαποκαλείται Τζάις αλ Φάτεχ, ή Στρατός της Κατάκτησης, στην οποία συμμετέχει το Μέτωπο αλ Νόσρα, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ αφότου κατέλαβε την πρωτεύουσά της τον περασμένο Μάρτιο.

Η επαρχία γειτονεύει με την Τουρκία αλλά και με τη Λαττάκεια, όπου διατηρεί τον έλεγχο η κυβέρνηση η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, 07:59