Συρία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 11:11
Συρία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές

Τρεις Σύροι στρατιώτες, 7 φιλοϊρανοί μαχητές και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές αυτές είχαν στόχο θέσεις του συριακού στρατού και φιλοϊρανικών ομάδων, ανάμεσά τους το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, στην επαρχία Ντεράα στη νότια Συρία, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν μία γυναίκα από τη Συρία, τρεις Σύροι στρατιώτες και επτά ξένοι μαχητές, εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, χωρίς να διευκρινίσει αν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε τη νύχτα ότι «ο ισραηλινός εχθρός έβαλε στόχο τη νότια περιοχή με πυραύλους και η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε».

Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι τα πυρά προήλθαν από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και πρόσθεσε ότι από αυτά σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, ένας άμαχος -μία γυναίκα-, ενώ επτά στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει διεξαγάγει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον θέσεων του συριακού στρατού αλλά και συμμάχων του, της Χεζμπολάχ και του Ιράν. Το Ισραήλ επιβεβαιώνει σπάνια τις επιχειρήσεις του στη Συρία.

Η χθεσινοβραδινή ήταν η δεύτερη ισραηλινή επίθεση στη διάρκεια του Αυγούστου.

Στις 3 Αυγούστου το Ισραήλ είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στη νότια επαρχία Κουνέιτρα σε αντίποινα για την απόπειρα τοποθέτησης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 11:21