Έφοδο σε πανεπιστήμιο με απολογισμό τέσσερις νεκρούς πραγματοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, μετά τη διοργάνωση αντικυβερνητικής διαδήλωσης στους χώρους του, ανακοίνωσε συριακή οργάνωση της αντιπολίτευσης με έδρα το Λονδίνο.

Τα θύματα ήταν φοιτητές, ενώ άλλοι είκοσι οκτώ τραυματίστηκαν και περίπου 200 συνελήφθησαν κατά την καταστολή της διαδήλωσης στο πανεπιστήμιο της πόλης της Βόρειας Συρίας, Αλέπι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης διέψευσαν ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο «τρομοκράτες» σκότωσαν τον γιο του Αλί Χαϊντάρ, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Κοινωνικού Κόμματος.

Το θύμα και ένας φίλος του σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην επαρχία Χομς, έχοντας συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Αντνάν Μαχμούντ, μιλώντας σήμερα στην κρατική τηλεόραση, κατηγόρησε τους μαχητές της αντιπολίτευσης ότι διέπραξαν 1.930 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των καταγγελιών για δολοφονίες και απαγωγές από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, η οποία συνήφθη με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, στις 12 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης