Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά άμαχοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν τη Μ. Πέμπτη στη Συρία, ημέρα της επίσημης έναρξης της εκεχειρίας στη χώρα. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν νωρίτερα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε στο δρόμο της πόλης Μαρντέ, στην επαρχία Χάμα, είτε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας είτε από τους σαμπίχα (φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή)», είπε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. Άλλοι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στο Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ και στην πόλη Χομς. Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Δαμασκού. Στο Χαλέπι ένα παιδί 12 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη μια ρουκέτα τη στιγμή που την περιεργαζόταν. Στην ίδια πόλη, από έκρηξη βόμβας σκοτώθηκε ένας αξιωματικός του στρατού ενώ δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana που χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» την ενέργεια αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα, όμως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν ήδη καταγγείλει ότι η εκεχειρία παραβιάζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης