Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε την Τρίτη η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα. Πρόκειται για το τέταρτο πλήγμα από τον Σεπτέμβριο εναντίον του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ειδικότερα, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη ότι οι επιδρομές κατέστρεψαν «εγκατάσταση με αποθήκες την οποία διαχειρίζονταν βετεράνοι της Αλ Κάιντα», οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα γνωστή με την ονομασία Χορασάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, ο πυρήνας συνωμοτούσε για να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Ο Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα έχασαν τη ζωή τους στα πλήγματα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να καταδεικνύουν ότι τα πλήγματα στοίχισαν τη ζωή ανώτερων στελεχών της οργάνωσης ή του δικτύου Χορασάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο κάτοικοι περιοχής γύρω από την αγροτική συνοριακή περιοχή Χάρεμ της επαρχίας Ιντλίμπ είπαν εξάλλου ότι τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε σπίτι κοντά στην εγκατάσταση που επλήγη στην αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Η ομάδα Χορασάν αποτελεί, σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, πυρήνα ξένων μαχητών στις τάξεις του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Το τελευταίο μάχεται κατά του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και κινείται μεταξύ των κοσμικών και μετριοπαθών ισλαμιστών αντικαθεστωτικών ανταρτών και του Ισλαμικού Χαλιφάτου, συμμαχώντας άλλοτε με τους πρώτους και άλλοτε με το δεύτερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης