Δεκαέξι άνθρωποι, εκ των οποίων δύο άμαχοι και τρεις Τούρκοι στρατιώτες, σκοτώθηκαν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στη βορειοανατολική Συρία κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σημείο ελέγχου στην είσοδο της συνοριακής περιοχής Ρας αλ-‘Αιν, που τελεί υπό τουρκικό έλεγχο, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι άλλοι 11 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και μιας φιλοτουρκικής οργάνωσης που στάθμευαν στο στρατιωτικό σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άγκυρα από την πλευρά της ανακοίνωσε τον θάνατο δύο Τούρκων χωροφυλάκων, ενώ οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν.

Η Ρας αλ-‘Αιν και τα περίχωρά της ελέγχονται από Σύρους αντάρτες συμμάχους της Τουρκίας από τότε που η Άγκυρα εξαπέλυσε εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο του 2019 για να εκδιώξει τη μεγαλύτερη κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η επίθεση της Άγκυρας της επέτρεψε να πάρει τον έλεγχο στα σύνορά της μιας λωρίδας εδάφους μήκους 120 χλμ. και πλάτους περίπου 30 χλμ., η οποία εκτείνεται από την πόλη Ταλ Αμπιάντ έως την πόλη Ρας αλ-‘Αιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε, οι επιθέσεις είναι συχνές στην περιοχή.

Ο πόλεμος στη Συρία μετρά ήδη περισσότερους από 387.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες από τότε που άρχισε το 2011 με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης