Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές νοτίως της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας λόγο και για 11 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν επτά Σύροι στρατιώτες.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε απόψε τον θάνατο ενός μαχητή της στις επιδρομές αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ισραηλινοί πύραυλοι στοχοθέτησαν το βράδυ της Δευτέρας αποθήκες όπλων και στρατιωτικές θέσεις της συριακής διοίκησης και συμμαχικών της φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών νοτίως της συριακής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας “πέντε ξένους παραστρατιωτικούς”.

“Οι αεροπορικές δυνάμεις του ισραηλινού εχθρού έριξαν πυραύλους που διέσχισαν τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν προς τον νότο της Δαμασκού”, είχε μεταδώσει νωρίτερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

“Η αεροπορική μας άμυνα ενεργοποιήθηκε και αναχαίτισε τους περισσότερους” πυραύλους, πρόσθεσε το πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό επτά στρατιωτών” και υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δύο από τους επτά Σύρους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις μη Σύροι μαχητές τραυματίστηκαν επίσης.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στη Δαμασκό έκαναν λόγο για ισχυρές εκρήξεις το βράδυ της Δευτέρας.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι δεν σχολιάζει αυτού του είδους τις πληροφορίες.

Από τότε που άρχισε η σύγκρουση στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα κατά των δυνάμεων της Δαμασκού, κατά των δυνάμεων του Ιράν και φιλοϊρανικών οργανώσεων, όπως κυρίως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη γειτονική του Συρία αλλά δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει αυτές τις επιθέσεις όσο θα υπάρχει ιρανική παρουσία στο συριακό έδαφος, την οποία θεωρεί απειλή για το εβραϊκό κράτος.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 380.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό του μισού και πλέον πληθυσμού που υπήρχε πριν από τον πόλεμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης