Πυρά κατά του Ισραήλ, των Η.Π.Α., της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ εξαπέλυσε, την Παρασκευή, ο πρεσβευτής της Συρίας στον Ο.Η.Ε., κατηγορώντας τις συγκεκριμένες χώρες ότι υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς από κέντρα επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., ο Bashar Jaafari αναφέρει ότι το Κατάρ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία «φιλοξενούν, χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στο έδαφός της κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων, τα οποία διευθύνονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, των Η.Π.Α., της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Τα κέντρα αυτά χρησιμοποιούνται για να παρακολουθούν τις μάχες που διεξάγουν οι τρομοκράτες εναντίον Σύρων πολιτών στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας και τις σφαγές που διαπράττουν στη χώρα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, έχει υπογράψει μια μυστική διαταγή η οποία επιτρέπει την παροχή βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με ένα μυστικό κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο διευθύνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ώστε να διοχετεύεται ζωτικής σημασίας βοήθεια τόσο σε ό, τι αφορά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις όσο και στο πεδίο των επικοινωνιών στους αντικαθεστωτικούς.

Εκτιμάται ότι από τα μέσα Μαρτίου του 2011 όταν και ξέσπασαν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης