Συρία: Κυβερνητικό ελικόπτερο φέρεται να καταρρίφθηκε από τους αντάρτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:49
Συρία: Κυβερνητικό ελικόπτερο φέρεται να καταρρίφθηκε από τους αντάρτες
Συριακό ελικόπτερο καταρρίφθηκε την Παρασκευή στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σε έναν τομέα όπου οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ πολεμούν τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ανταρτικές δυνάμεις κατέρριψαν με κατευθυνόμενο πύραυλο ένα ελικόπτερο του καθεστώτος κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η τύχη του πληρώματος αγνοείται, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σε αυτό τον τομέα, το χωριό Μπέιτ Τζιν και τα περίχωρά του τελούν υπό τον έλεγχο ισλαμιστικών αντάρτικων ομάδων και των τζιχαντιστών του πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, που ηγούνται του συνασπισμού Ταχρίρ αλ-Σαμ.

«Το καθεστώς πολιορκεί αυτό τον θύλακα και οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί από τα τέλη Οκτωβρίου», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν σημειωθεί φονικές συγκρούσεις στο συριακό Γκολάν μεταξύ των δύο εμπολέμων, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε τζιχαντιστής της Ταχρίρ αλ-Σαμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 μετά την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, περιπλέχθηκε στη διάρκεια των χρόνων με την εμπλοκή ξένων χωρών και τζιχαντιστικών οργανώσεων σε ένα έδαφος όλο και περισσότερο κατακερματισμένο.

Έχει προκαλέσει περισσότερους από 340.000 θανάτους και εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:49