Υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα και των συμμάχων της έπεσε σήμερα η συριακή πόλη Ιντλίμπ, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις μαχητών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καταλαμβάνοντας την Ιντλίμπ, οι ισλαμιστές αντάρτες ελέγχουν πλέον και τη δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας, μετά τη Ράκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σουνιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν σχηματίσει μια συμμαχία που περιλαμβάνει την Νούσρα, το κίνημα Αχράρ αλ Σαμ και την οργάνωση Τζουντ αλ Ακσά.

Στη συμμαχία δεν περιλαμβάνεται το Ισλαμικό Χαλιφάτο, καθώς θεωρείται αντίπαλός τους.

Οι επιθέσεις για την κατάληψη της Ιντλίμπ ξεκίνησαν την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από τη συριακή πλευρά. Κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν ότι οι μάχες συνεχίζονταν και ότι ο στρατός είχε καταφέρει να σταματήσει την προέλαση των μαχητών στη βόρεια, ανατολική και νότια πλευρά της πόλης.

«Ο στρατός μάχεται σκληρά για να αποκαταστήσει την τάξη», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση προσθέτοντας ότι ο στρατός είχε σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές.

Οργανώσεις που συμμετέχουν στην επίθεση ανάρτησαν ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται μαχητές στους δρόμους της πόλης. Φωνές που ακούγονται στο βίντεο συνιστούν ότι οι μαχητές βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

«Εισήλθαν στην πόλη από διάφορες πλευρές, ωστόσο η κύρια επίθεση ήρθε από τα βόρεια και τα δυτικά», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του τετραετούς εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης