Η πιο «σκοτεινή» χώρα του κόσμου είναι η Συρία, καθώς οι πολίτες της ζουν επί σειρά ετών ουσιαστικά χωρίς φωτισμό τις νυχτερινές ώρες και το 83% του δικτύου φωτισμού δεν λειτουργεί εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαστίζει τη χώρα την τελευταία τετραετία.

Τα παραπάνω διαπιστώνει μία ομάδα αποτελούμενη από 130 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, παραθέτοντας ανάλυση δορυφορικών εικόνων από το Πανεπιστήμιο Wuhan της Κίνας, από την οποία προκύπτει ότι «ο αριθμός των ορατών νυχτερινών φώτων στη Συρία έχει μειωθεί κατά 83%» από την αρχή του πολέμου, τον Μάρτιο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη του Χαλεπίου στον Βορρά της Συρίας είναι η πιο σκοτεινή, με το 97% των νυχτερινών φώτων να μη λειτουργεί.

«Η Συρία έχει εισέλθει σε σκοτεινά χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά» είπε ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης, μέλος του συνασπισμού #withSyria.

«Τα στοιχεία σχετικά με το νυχτερινό φως δεν ψεύδονται ποτέ» δήλωσε ο Κινέζος Λι Σι, επικεφαλής της μελέτης. «Οι φωτογραφίες σε ύψος 800 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τον πόνο και τον φόβο που βιώνουν οι απλοί Σύροι κάθε μέρα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης