Πλάνα από τις επιχειρήσεις των πρώτων παρατηρητών του Ο.Η.Ε. στη Συρία έδωσαν στη δημοσιότητα το Σάββατο οι Αρχές της ασιατικής χώρας, σε μια προσπάθεια να πείσουν τη διεθνή κοινότητα πως η κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση όλων των βαρέων όπλων από τις πόλεις εφαρμόζεται από την πλευρά της κυβέρνηση του προέδρου, Bashar al-Assad.

Φορώντας το χαρακτηριστικό μπλε καπέλο και έχοντας μια μπλούζα με τα διακριτικά του Διεθνούς Οργανισμού, οι παρατηρητές πραγματοποίησαν περιοδεία σε συνοικία της πόλης Ντούμα, η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές είχε δεχτεί επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό τον προηγούμενο μήνα. Σε ένα από τα πλάνα, παρουσιάζεται ένα τεθωρακισμένο να βρίσκεται σταθμευμένο στην άκρη ενός δρόμου, έχοντας τυλιχθεί με το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο μαρτυρά πως έχει… «αποσυρθεί» από το πεδίο της μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται πως πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου του 2011 όταν και ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, με πάνω από 90.000 πρόσφυγες να έχουν διαφύγει στον Λίβανο και την Τουρκία. Εκπρόσωπος του Ο.Η.Ε. ανέφερε πριν από λίγες ημέρες πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει αναπτυχθεί πλήρως το σώμα των παρατηρητών.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης