Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ, ενώ ζήτησε να αναληφθεί δράση και κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο δράσης του Ομπάμα που δεν αποκλείει πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και προβλέπει εκπαίδευση των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η συριακή αντιπολίτευση υπογράμμισε την ανάγκη για «την αποδυνάμωση και τελικά την εκδίωξη του καταπιεστικού καθεστώτος της Δαμασκού προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή και η απελευθέρωσή της από τους εξτρεμιστές».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ζητεί επί μακρόν την ανάληψη μιας τέτοιας δράσης κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ότι έχει προειδοποιήσει για την εντεινόμενη απειλή της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης».

Ο ελεύθερος συριακός στρατός, το στρατιωτικό σκέλος της αντιπολίτευσης, «μπορεί να πετύχει, αλλά χρειάζεται βοήθεια για να γίνει αξιόπιστη δύναμη και καλά εξοπλισμένη». Η αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι σημαντικό να «γίνει κατανοητό ότι το καθεστώς Άσαντ είναι η αιτία της βίας, της ωμότητας και της επικρατούσας αίσθησης της ατιμωρησίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταπολέμηση «μόνο» του Ισλαμικού Χαλιφάτου «δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα στην περιοχή ούτε να την απελευθερώσει από τους εξτρεμιστές. Θα πρέπει να αποδυναμωθεί και τέλος να ανατραπεί το καταπιεστικό καθεστώς του Άσαντ, που είναι έτοιμο να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στην εξουσία», προσθέτει η αντιπολίτευση.

Το συριακό καθεστώς προσπαθεί να παρουσιαστεί ως εταίρος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και επιμένει ότι η κάθε στρατιωτική δράση πρέπει να πραγματοποιείται σε συντονισμό με τη Δαμασκό.

Ωστόσο, ο Ομπάμα έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία με το «παράνομο», όπως το χαρακτηρίζει, καθεστώς της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης: Το σχέδιο Ομπάμα για τον αφανισμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 04:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης