Μια ομάδα ανταρτών υποστηρίζει ότι έχει αιχμαλωτίσει τον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε νωρίτερα σήμερα στην ανατολική Συρία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο διακρίνεται ένας γενειοφόρος άνδρας με γαλάζιο πουκάμισο, καθισμένος μπροστά σ’ ένα τραπέζι και περικυκλωμένος από τρεις ενόπλους. «Είμαι ο σμήναρχος Μουφίντ Μοχάμαντ Σουλεϊμάν. Αποστολή μου ήταν να βομβαρδίσω την πόλη Μουχάσαν», η οποία απέχει 400 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντέιρ Αλ-Ζορ, ακούγεται να λέει ο άνδρας αυτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι το μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στην περιοχή του Ντέιρ Αλ-Ζορ και δεν κατέπεσε λόγω μηχανικών προβλημάτων, όπως είχαν μεταδώσει τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα MiG 21 καταρρίφθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) Κάσεμ Σααντεντίν. «Χτυπήθηκε από βλήμα των 14 χιλιοστών από αντιαεροπορικό πολυβόλο», πρόσθεσε. Την ίδια ώρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο, το οποίο σύμφωνα με τους αντάρτες απεικονίζει τη στιγμή της κατάρριψης του προαναφερθέντος μαχητικού αεροσκάφους.

Δείτε το βίντεο: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης