Τουλάχιστον 26 άνδρες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους, στην έρημο της Συρίας, μια ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο η επίθεση αυτή έγινε τα ξημερώματα σήμερα στην περιοχή Μπαντίγια. Μεταξύ των θυμάτων είναι και Ιρανοί μαχητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαντίγια είναι μια μεγάλη έρημος που εκτείνεται από την κεντρική Συρία μέχρι τα σύνορα της χώρας με το Ιράκ. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν ακόμη μικροί θύλακες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι στο στόχαστρο των τζιχαντιστών μπήκε μια μικρή βάση στα ανατολικά της αρχαίας Παλμύρας η οποία είχε καταληφθεί δύο φορές από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία χρόνια.

«Η επίθεση ξεκινήσε με την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και ακολούθησαν συγκρούσεις» μεταξύ των τζιχαντιστών και των στρατιωτών. Πέντε μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μαχητές του Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν την επίθεσή τους από έναν θύλακα που ελέγχουν στην Μπαντίγια, ο οποίος είναι επίσης ο προορισμός των τζιχαντιστών που έφυγαν την Κυριακή και την Δευτέρα από τα νότια της Δαμασκού», εξήγησε ο Ραχμάν. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Δευτέρα από το Ισλαμικό Κράτος έναν θύλακα που ήταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης στα νότια της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και μια στρατιωτική πηγή προσκείμενη στο καθεστώς, η ανακατάληψη του τομέα αυτού κατέστη δυνατή μετά την απομάκρυνση των τζιχαντιστών που οδηγήθηκαν με λεωφορεία προς την έρημο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης