Συρία: Εννέα νεκροί από βομβαρδισμό σε σχολείο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015, 04:24
Συρία: Εννέα νεκροί από βομβαρδισμό σε σχολείο
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος εναντίον ενός σχολείου στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ένα σχολείο στα ανατολικά του Χαλεπιού, σκοτώνοντας πέντε παιδιά, τρεις δασκάλες και έναν άνδρα» είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί γιατί υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε εξάλλου ότι ένα παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων στο Σέιχ Χοντρ του Χαλεπιού, μια συνοικία που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το Μ. Σάββατο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και βλήματα όλμων στο Χαλέπι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας και πρώην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Το Χαλέπι έχει διαιρεθεί σε δυτικό τομέα, που ελέγχεται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και σε ανατολικό, που ελέγχεται από τους αντάρτες. Η πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει καθημερινά τις συνοικίες των ανταρτών, οι οποίοι απαντούν με τη σειρά του με βλήματα όλμων εναντίον των συνοικιών που ελέγχονται από το καθεστώς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015, 04:24