Σύρος στρατιώτης σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά φυλακίου του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, δήλωσε πηγή του συριακού στρατού.

«Η αεροπορία του εχθρού έπληξε την Πέμπτη στις 23:30 στρατιωτική θέση στην περιοχή της Κουνέιτρα, προκαλώντας τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό επτά στρατιωτών», δήλωσε η πηγή, την οποία επικαλέστηκε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες έχασαν την ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ισραηλινά αεριωθούμενα επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Κουνέιτρα, κοντά στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προέβη σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών που έπληξαν ισραηλινό χωριό κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, προκαλώντας φωτιές, αλλά όχι τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημες ισραηλινές πηγές διευκρίνισαν παράλληλα ότι το Ισραήλ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στα πλήγματα με πυροβολικό και αεροσκάφη εναντίον 14 θέσεων του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν σε αντίποινα για την ρίψη τεσσάρων ρουκετών για την οποία κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και το Ιράν.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την «τρομοκρατική» αυτή επίθεση που έγινε «χωρίς καμία πρόκληση από την πλευρά του Ισραήλ».

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε από την Γάζα, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ απέρριψε ότι κρύβεται πίσω από την ρίψη των ρουκετών.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινά πλήγματα σε συριακό έδαφος ως αντίποινα μετά από ρουκέτες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, 08:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης