Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την οποία τραυματίστηκαν επίσης δύο άνθρωποι σήμερα στην πόλη με κουρδική πλειοψηφία Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

«Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα (Κυριακή) στη συνοικία Αλ-Αρμπαουίγια, κοντά στη βιομηχανική σχολή, σκοτώνοντας ένα μέλος των δυνάμεών μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της τοπικής κουρδικής αστυνομικής δύναμης Ασάγιες, Άλι αλ-Χάσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, ο ένας από τους οποίους σοβαρά», πρόσθεσε ο Χάσαν. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε «από απόσταση», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος της Ασάγιες.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, το αυτοκίνητο εξερράγη κατά τη διέλευση περιπόλου της τοπικής κουρδικής αστυνομίας, όχι μακριά από ένα απόσπασμα του συριακού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός μέλους της Ασάγιες από την έκρηξη, όμως ανέφερε από την πλευρά του πως ένας καμικάζι βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος την ώρα της έκρηξης.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana αναφέρθηκε σε «θύματα» χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Καμισλί ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού έχουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο και τις περισσότερες αραβικές συνοικίας.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης που μαίνεται στη Συρία από το 2011, η πόλη υπήρξε θέατρο φονικών επιθέσεων, την ευθύνη ορισμένων από τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τον Ιούλιο, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου δέκα άνθρωποι κοντά σε μια εκκλησία τις πόλης.

Έναν μήνα νωρίτερα, επτά άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας καμικάζι.

Τον Ιούλιο του 2016, τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας του ΙΚ.

Οι κουρδικές δυνάμεις, αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του ΙΚ στη Συρία, κυριαρχούν στη βορειοανατολική Συρία, μια περιοχή που αποτελεί σχεδόν το 30% της επιφάνειας της χώρας.

Η περιοχή φιλοξενεί πολλές εθνικές ομάδες, κυρίως Αρμένιους, Άραβες και Ασσύριους.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε πριν από οκτώ χρόνια μετά τη φονική καταστολή από το καθεστώς των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 370.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης