Οργανώσεις ανταρτών διεμήνυσαν τη Δευτέρα ότι θα πολεμήσουν μέχρι την «τελευταία ρανίδα του αίματός τους» στο Χαλέπι, απορρίπτοντας την εξαγγελία περί της έναρξης διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ρώσους και τους Αμερικανούς για την απομάκρυνσή τους από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου χάνουν έδαφος στις συνεχιζόμενες μάχες με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Οι επαναστάτες δεν θα εγκαταλείψουν το Ανατολικό Χαλέπι (σ.σ. το ανταρτοκρατούμενο τμήμα της πόλης), θα πολεμήσουν τη ρωσική και ιρανική κατοχή μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους», υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπού Άμπντελ αλ Ραχμάν αλ Χαμούι, στέλεχος της οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ, αναφερόμενος στους συμμάχους του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι οι Ρώσοι αυτοί που πρέπει να εγκαταλείψουν το Χαλέπι», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο Γιάσερ αλ Γιούσεφ της οργάνωσης Νουρεντίν αλ Ζίνκι.

Τα στελέχη αυτά των ανταρτών έκαναν τις συγκεκριμένες δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα σχετικά με την αποχώρηση «όλων των ανταρτών» από το Χαλέπι, όπου το συριακό καθεστώς δεν σταματά να κερδίζει έδαφος: πλέον ελέγχει και πάλι σχεδόν τα δύο τρίτα των συνοικιών οι οποίες είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες το 2012.

«Είναι η δική μας γη και η γη των προγόνων μας· θα μείνουμε και θα την υπερασπιστούμε», είπε ο Χαμούι κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που του τηλεφώνησε από τη Βηρυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επανάσταση θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη», πρόσθεσε, καλώντας «τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης