Κούρδοι μαχητές της Συρίας εξεδίωξαν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο από είκοσι χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του ISIS σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες βράδυ, οι YPG πραγματοποίησαν έφοδο για να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων του ISIS στην πόλη Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Στη συνέχεια, «κατάφεραν να προελάσουν και να ανακτήσουν τον έλεγχο είκοσι χωριών, αγροκτημάτων και συνοικισμών της περιοχής».

«Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες –που συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα– και δεν είναι γνωστό αν οι Κούρδοι είχαν απώλειες στις τάξεις τους», προσθέτει ο Παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό», είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία). Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το ΙΚ όπου κι αν είναι «από την (κουρδική περιοχή της) Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης