Συρία: Απελευθερώθηκαν οι 300 Κούρδοι που κρατούνταν όμηροι από ισλαμιστές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, 22:38
Συρία: Απελευθερώθηκαν οι 300 Κούρδοι που κρατούνταν όμηροι από ισλαμιστές
Οι ισλαμιστές αντάρτες απελευθέρωσαν το βράδυ της Δευτέρας τους 300 Κούρδους που κρατούσαν ομήρους στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

Ο Ναουάφ Χαλίφ, εκπρόσωπος του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Ευρώπη, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «οι άνδρες απελευθερώθηκαν από τις ισλαμιστικές ομάδες που τους κρατούσαν».

Οι Κούρδοι επέβαιναν σε λεωφορεία και κατευθύνονταν από το Αφρίν στο Χαλέπι και τη Δαμασκό για να πάρουν τους μισθούς τους αλλά απήχθησαν σε ένα οδόφραγμα, στα δυτικά του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με έναν άλλο Κούρδο αξιωματούχο, τον Ιντρίς Νασάν, για την απαγωγή ευθύνονται μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι οι Κούρδοι απελευθερώθηκαν. Σημείωσε όμως ότι είναι περίπου 200 και ότι είχαν απαχθεί από διάφορα οδοφράγματα —και όχι από ένα— τις δύο τελευταίες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, 22:47