Προς το μεθοριακό πέρασμα Νασίμπ στην επαρχία Ντεράα, μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, κατευθύνονται σήμερα τεθωρακισμένα και ένα άρμα μάχης με τη ρωσική σημαία, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν ότι είδαν μια αυτοκινητοπομπή να κατευθύνεται προς το πέρασμα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών και προς το οποίο προελαύνει ο συριακός στρατός από χθες Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός στρατός σημειώνει νίκες στη νοτιοδυτική Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, επεσήμανε ένας φιλοκυβερνητικός διοικητής σήμερα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός έφτασε χθες στα σύνορα με την Ιορδανία στην επαρχία Ντεράα για πρώτη φορά από το 2015, στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησής του στη νοτιοδυτική Συρία.

Ο συριακός στρατός έχει καταλάβει από τις 19 Ιουνίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση, μεγάλες περιοχές της ανταρτοκρατούμενης Ντεράα με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε την Ιορδανία να ανοίξει τα σύνορά της στους χιλιάδες Σύρους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την UNHCR, περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 60.000 βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα σύνορα με την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης