Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους σε ένα χωριό στο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια υπηρεσία διάσωσης.

Το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα πραγματοποίησαν μαχητικά είτε της συριακής κυβέρνησης είτε ρωσικά. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον συριακό στρατό ή τη Ρωσία, που αμφότεροι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι στο στόχαστρό τους βάζουν μόνο μαχητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μαχητικά έπληξαν την πόλη Μαάρ Σουρίν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και επτά παιδιά, σύφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτική άμυνα της Ιντλίμπ, μια υπηρεσία διάσωσης γνωστή ως Λευκά Κράνη, που δραστηριοποιείται στα εδάφη των ανταρτών, ανακοίνωσε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι 25 τραυματίστηκαν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στην επαρχία της Χάμα, κοντά στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ανακοίνωσαν οι αντάρτες την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχασε τον έλεγχο της Ιντλίμπ μετά την ανάληψη του ελέγχου της επαρχιακής πρωτεύουσας το 2015 από τους αντάρτες. Έκτοτε έχει γίνει η μόνη επαρχία που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της αντιπολίτευσης και το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες.

Κυρίαρχη δύναμη των ανταρτών στην Ιντλίμπ είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

Αυτό έχει προκαλέσει φόβους μεταξύ των αμάχων και των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ότι η επαρχία πιθανόν να δεχτεί επίθεση και να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης.

Χιλιάδες άμαχοι και μαχητές έχουν συρρεύσει στην Ιντλίμπ τον τελευταίο χρόνο έχοντας μεταφερθεί εκεί από πόλεις, τις οποίες κατέλαβαν τα συριακά στρατεύματα με τη βοήθεια της Ρωσίας και των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης