Συρία - Άσαντ: Ο πόλεμος δεν τελειώνει με την απελευθέρωση του Ντέιρ αλ Ζορ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 17:39
Συρία - Άσαντ: Ο πόλεμος δεν τελειώνει με την απελευθέρωση του Ντέιρ αλ Ζορ
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να μάχονται και αφού τελειώσει η μάχη για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους, διαμήνυσε την Τρίτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Άσαντ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να στραφεί εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων και Αράβων που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και ελέγχει πάνω από το 25% του συριακού εδάφους, λέγοντας ότι στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που επιδιώκουν «να διχάσουν και να αποδυναμώσουν κράτη».

Οι δηλώσεις αυτές του Σύρου προέδρου έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, τον σύμβουλο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Οι νίκες εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, που ξεκίνησαν στο Χαλέπι και δεν θα τερματιστούν στο Ντέρι αλ Ζορ, αποτέλεσαν ένα κρίσιμο πλήγμα που απέτρεψε τα σχέδια διχοτόμησης και τους στόχους των τρομοκρατών», φέρεται να είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Σύρος πρόεδρος θεωρεί «τρομοκρατικές» όλες τις οργανώσεις που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του.

Την περασμένη Παρασκευή ο Βελαγιατί είχε προαναγγείλει ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα για να καταλάβουν τη Ράκα - την οποία απελευθέρωσαν οι SDF - και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να διχοτομήσουν τη Συρία.

Στη σημερινή συνάντηση ο πρόεδρος Άσαντ είπε ότι η μάχη θα συνεχιστεί «μέχρι να επανέλθει η ασφάλεια και η σταθερότητα σε όλα τα συριακά εδάφη».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 17:39