Συναγερμός έχει σημάνει στις ελβετικές Άλπεις λόγω συντριβής αεροσκάφους. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 20. 

Το αεροσκάφος κατέπεσε  τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία JU-ΑΙR, που πραγματοποιεί τουριστικές πτήσεις στις ελβετικές Άλπεις, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροσκάφη της, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 17 επιβατών και τριμελούς πληρώματος. Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής πόσοι επέβαιναν την ώρα του δυστυχήματος στο αεροσκάφος, αλλά σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick όλοι τους είναι νεκροί.

Χάρτης από το σημείο της συντριβής

Το αεροσκάφος τύπου Junker JU52 HB-HOT, το οποίο είχε κατασκευαστεί στη Γερμανία το 1939 και θεωρείται συλλεκτικό, ανήκει στην εταιρεία JU-Air, που συνδέεται με την ελβετική πολεμική αεροπορία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ATS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της ανατολικής Ελβετίας σε ανακοίνωσή της τονίζει πως το αεροπλάνο έπεσε σε υψόμετρο 2.540 μέτρων σε περιοχή που έχει έναν παγετώνα και είναι δημοφιλής προορισμός ορειβατών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή πέντε ελικοπτέρων, ενώ οι Αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από το σημείο της συντριβής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης