Στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS της Φυματίωσης και της Ελονοσίας πρόκειται να δοθούν 750 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει το έργο του.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανανέωσε τη δέσμευσή του την Πέμπτη στα πλαίσια του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Παγκόσμιο Ταμείο αναφέρει ότι έχει σώσει τη ζωή άνω των εξήμισυ εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπει ότι με τα προγράμματά του φέτος θα βοηθήσει άλλο ένα εκατομμύριο άτομα.

Το Ταμείο δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια και βοηθά πολίτες, επιστήμονες και κυβερνήσεις να εντοπίσουν νέους και πρωτοπόρους τρόπους για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS της Φυματίωσης και της Ελονοσίας αναφέρει ότι σχεδόν το 50% των ατόμων σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος που υποβάλλονται σε θεραπεία για AIDS, δέχονται τη βοήθειά του. Επίσης προσθέτει ότι προγράμματα του Ταμείου παρέχουν το 65% όλων των θεραπειών για ελονοσία και σχεδόν το 85% των θεραπειών για φυματίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης