Περίπου 208.000 θύματα ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν από την αστυνομία το 2021 στη Γαλλία, αριθμός αυξημένος κατά 21% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου ανέφερε ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών «πρακτικά διπλασιάστηκε από το 2016, καθώς οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη ελευθερία για να μιλήσουν, ενώ έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες υποδοχής των θυμάτων από τις υπηρεσίες της αστυνομίας και της χωροφυλακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το ποσοστό των παλαιών περιστατικών (που διαπράχθηκαν πριν από το έτος καταγραφής τους) αυξήθηκε από το 18% το 2016 στο 28% το 2021.

Μεταξύ των 208.000 θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες της αστυνομίας και της χωροφυλακής το 2021, τα δύο τρίτα αφορούν σωματική βία και λιγότερο από το ένα τρίτο είναι ψυχολογική ή προφορική βία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι είναι πολύ σπάνια τα περιστατικά σεξουαλικής ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκαν (4% των θυμάτων). Η πλειονότητα των θυμάτων βίας που διαπράχθηκε από πρώην ή τωρινό σύντροφο είναι γυναίκες (87%). Λιγότερο από ένα στα τέσσερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας προχώρησε σε καταγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης