Οι Κούρδοι μαχητές, με την υποστήριξη αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, κατάφεραν σημαντικές απώλειες στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, οι οποίοι έχουν καταλάβει περίπου το 50% της πόλης Κομπάνι, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, έπειτα από έναν μήνα και πλέον αδιάκοπων μαχών.

Το Ι.Κ. υπέστη 31 απώλειες από το Σάββατο ως το πρωί της Κυριακής, ανάμεσά τους 15 σε βομβαρδισμούς θέσεών του από αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια ΜΚΟ έκανε λόγο για τουλάχιστον 70 σορούς τζιχαντιστών που διακομίστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες σε νοσοκομείο που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ράκα και επτά απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Πάνω από έναν μήνα αφότου άρχισε, η μάχη για την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας συνεχίζεται δρόμο με δρόμο, έχοντας μετατραπεί σε αντάρτικο πόλης. Το Ι.Κ. έχει καταφέρει να προελάσει ελαφρώς προς το κέντρο του Κομπάνι, ενώ οι Κούρδοι πιέζουν στα ανατολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Αντιμέτωποι με μια σθεναρή αντίσταση, οι τζιχαντιστές έστειλαν νέες ενισχύσεις στην Κομπάνι, η κατάκτηση της οποίας θα αποτελούσε μια νίκη στρατηγικής σημασίας αλλά και συμβολικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη: Έξι πλήγματα στο Κομπανί κατά θέσεων Ισλαμικού Χαλιφάτου
Βίντεο για τον αγώνα των Κούρδων με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης