Οι συριακές δυνάμεις με τους συμμάχους τους επιχειρούν με στόχο την περικύκλωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν στην Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πλήρη ανακατάληψη του τελευταίου κυβερνητικού θύλακα που ελέγχει από το 2014 το ΙΚ στη χώρα, ανέφερε σήμερα μια στρατιωτική πηγή .

Στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Συρία «κινείται αποφασιστικά προς τη νίκη χάρη στις θυσίες του στρατού της, την αποφασιστικότητα του λαού της και τη στήριξη των φίλιων χωρών», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τζιχαντιστική οργάνωση, που πλέον ελέγχει το μισό μέρος της πόλης, έχει οπισθοχωρήσει απέναντι στις προελαύνουσες συριακές δυνάμεις, που τις τελευταίες μέρες έχουν καταλάβει περιοχές στα προάστια της πόλης, σπάζοντας την πολιορκία που είχε επιβάλει η οργάνωση.

Με τη στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο στρατός πλέον επιχειρεί να προελάσει προς την πόλη έπειτα από την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων τη Δευτέρα.

«Ο στρατός επιχειρεί να περικυκλώσει το Νταές από τρεις οδούς, παίρνοντας τον έλεγχο της δυτικής όχθης του Ευφράτη», τόνισε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τις πρόσφατες ώρες, 12 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε αρκετές περιοχές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Τις τελευταίες μέρες, δεκάδες άμαχοι – οι περισσότεροι εκ των οποίων προσπαθούν να δραπετεύσουν – έχουν σκοτωθεί από επιδρομές που αποδίδονται σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η απώλεια της Ντέιρ Εζόρ και της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας της, της τελευταίας στη Συρία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών, αναμένεται ότι θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης