Με μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Milliyet» (φιλοκυβερνητική) αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Παραπέμποντας σε δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, χωρίς να καθορίζεται ο τόπος και ο χρόνος αυτής της δήλωσης, η εφημερίδα σημειώνει πως στην ατζέντα του προέδρου της Τουρκίας συμπεριλαμβάνονται τρία πρότζεκτ. Η έναρξη δρομολογίου από τη Θεσσαλονίκη στη Σμύρνη με πλοίο καθώς και η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης σιδηροδρομικώς με αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας. Το τρίτο πρότζεκτ αφορά στην κατασκευή σύγχρονης μεγάλης γέφυρας στους κήπους του Έβρου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στις δηλώσεις αυτές δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία πραγματοποίησης της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, ενώ αντιθέτως επισημαίνεται με ιδιαίτερη θερμότητα η πεποίθηση του κ. Τσαβούσογλου πως οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης αναμένουν με μεγάλη αγωνία την έλευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Κατά τη «Milliyet», ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε επίσης την άποψη πως στην Αθήνα υπάρχουν κύκλοι και ΜΜΕ στους οποίους «δεν αρέσουν τέτοια πράγματα», υπονοώντας τα πολύ θετικά αισθήματα των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης για το πρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται πως επισήμως δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του Τ. Ερντογάν, η οποία χρονικά συμπίπτει με την έναρξη της πολυαναμενόμενης δίκης στις ΗΠΑ με βασικό κατηγορούμενο τον επικεφαλής του κυκλώματος ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το Ιράν μέσω τουρκικών τραπεζών και επιστροφής των κεφαλαίων αυτών υπό τη μορφή ατόφιου χρυσού στην Τεχεράνη. 

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τέσσερις υπουργοί του Ερντογάν, ο ίδιος ο γιος του, ανώτατοι αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας καθώς και πάρα πολλά άλλα πρόσωπα, ενώ η κατηγορία στοιχειοθετείται από 3.500 ντοκουμέντα-ευρήματα σε μορφή εγγράφων, video και φωτογραφικού υλικού. Για την Άγκυρα η δίκη αυτή είναι πολιτική και στόχο έχει την Τουρκία και τον πρόεδρό της, ενώ πίσω απ’ αυτήν κρύβεται κατά την τουρκική πλευρά ο πάγιος συνωμότης και εχθρός της Άγκυρας, πρώην συνεργάτης του Τ. Ερντογάν, ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Αμερικανούς πρόκειται για μια καραμπινάτη υπόθεση παραβίασης διεθνούς εμπάργκο, διακίνησης μαύρου χρήματος, παράνομου πλουτισμού κ.λπ. 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης