Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Δημοκρατικοί ηγέτες στο Κογκρέσο, συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη νομοθεσία προστασίας των «Ονειροπόλων» (Dreamers) των παράνομων μεταναστών που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν και παρά το γεγονός ότι ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να διευκρινιστούν περισσότερο.

Μετά το δείπνο που είχαν χθες το βράδυ με τον πρόεδρο Τραμπ ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ και η Νάνσι Πελόζι, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι επρόκειτο για μία «παραγωγική» συνάντηση που επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος «DACA» που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να διευκρινίσουμε το επίπεδο προστασίας της DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) και να το ενσωματώσουμε άμεσα σε νόμο, ενώ θα πρέπει να δουλέψουμε το πακέτο της συνοριακής ασφάλειας χωρίς να συμπεριλάβουμε το τείχος. Αυτό είναι αποδεκτό κι από τις δύο πλευρές», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, οι δύο ηγέτες των Δημοκρατικών.

Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρουν οποιαδήποτε νομοθεσία που προβλέπει την χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ωστόσο και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν την υποστηρίζουν.

Παρά το γεγονός ότι ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου άφησε να εννοηθεί ότι η νομοθεσία για την DACA θα προχωρήσει χωρίς την χρηματοδότηση για το τείχος, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς αμφισβήτησε την επίτευξη συμφωνίας για ένα νομοσχέδιο επικεντρωμένο στους Ονειροπόλους, σε σχέση με το τείχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η DACA και η συνοριακή ασφάλεια συζητήθηκαν, ενώ δεν συμφωνήθηκε η εξαίρεση του τείχους», τόνισε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης