Οι αρχές της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι συνέλαβαν στην πόλη Μάφρακ μια ομάδα 10 Σύρων λιποτακτών των ένοπλων δυνάμεων, τους οποίους υποπτεύονται ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

«Δεν γνωρίζουμε εάν είναι αξιωματικοί, στρατιώτες ή κατάσκοποι. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πήραν προληπτικά μέτρα για να διακριβωθεί η αληθινή ταυτότητα και τα κίνητρά τους», είπε ο εκπρόσωπος της ιορδανικής υπηρεσίας Μοχάμεντ Χάτιμπ, ενώ οι συλληφθέντες ανακρίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιορδανικές αρχές θέτουν υπό κράτηση λιποτάκτες του στρατού που υποψιάζονταν ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό της Δαμασκού, επισήμανε πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών, προσθέτοντας ότι περίπου 100 φερόμενοι ως λιποτάκτες έχουν απελαθεί στη Συρία αφότου ξέσπασε η εξέγερση πριν από ένα χρόνο.

Οι ανησυχίες για τις προσπάθειες Σύρων πρακτόρων που παριστάνουν τους πρόσφυγες να παρεισφρήσουν στην Ιορδανία –όπου βρίσκονται περίπου 100.000 Σύροι πρόσφυγες– ώθησαν τις αρχές να μετακινήσουν 400 λιποτάκτες σε ένα φρουρούμενο στρατόπεδο έξω από την Μάφρακ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης