Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδηλώσεων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε πολλά χωριά του Μπαχρέιν όπου σημειώθηκαν και συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σκάγια για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Τα επεισόδια αυτά ήταν τα σοβαρότερα που έχουν ξεσπάσει στο σιιτικό χωριό Άμπου Ασάιμπαα, δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, διευκρίνισε ο στρατηγός Τάρεκ αλ Χάσαν στο επίσημο πρακτορείο BNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ομάδες δολιοφθορέων έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας, προκαλώντας ζημιές στο όχημα», δήλωσε ο Χάσαν προσθέτοντας ότι επεισόδια σημειώθηκαν και στο χωριό Μπάνι Τζάμρα στην ίδια περιοχή.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν έντεκα δολιοφθορείς (…) που θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη», επεσήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πολλοί σιίτες διαδήλωσαν έπειτα από έκκληση της «Ομάδας των νέων της 14ης Φεβρουαρίου», μια ομάδα αντιφρονούντων, με την ευκαιρία της «ανεξαρτησίας του Μπαχρέιν» και θέμα «η γιορτή της ελευθερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης