Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Στα χέρια των Ιταλικών Αρχών βρίσκεται ένας Τούρκος 50 ετών ο οποίος συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος διότι όπως αποδείχθηκε μετέφερε μεγάλες ποσότητες χρυσού από την Ιταλία στην Τουρκία, μέσω όμως της χώρας μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κίτρινοι Ράμπο» έχουν καταφέρει να εντοπίσουν μια πολυπλόκαμη εγκληματική οργάνωση, η οποία αποτελείται από Ιταλούς, Ρουμάνους, Τούρκους και Κινέζους και δραστηριοποιείται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την πώληση χρυσού. 

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 10 εντάλματα σύλληψης σε διάφορες χώρες, έχουν συλληφθεί 7 ενώ άλλοι τρεις βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Συνολικά οι Ιταλοί έχουν εντοπίσει πως εμπλέκονται τουλάχιστον 29 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ αυτών μεγάλες ποσότητες χρυσού και μετρητών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί πολλά κοσμήματα αλλά και αντικείμενα αξίας τα οποία αποκτήθηκαν παράνομα. 

Στην επιχείρηση των Ιταλών συνέδραμε και η Europol. 

Όσον αφορά στον συγκεκριμένο Τούρκο, ο Ιταλός επικεφαλής της επιχείρησης, ανέφερε στο zougla.gr πως ο συλληφθείς μετέφερε αεροπορικώς σε βαλίτσες από 5 έως 20 κιλά χρυσού σε κάθε ταξίδι του  προς την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια αναχωρούσε για την Τουρκία προκειμένου να τον πουλήσει. Τα χρήματα από τα κέρδη των πωλήσεων πιστώνονταν από Τουρκικές εταιρείες σε Ρουμανικές εταιρείες και στη συνέχεια σε εταιρείες της Βρετανίας.

Oι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα που εμπλέκονται. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης