Άρωμα… τρόμου στη Γερμανία. Φρικτό τρομοκρατικό χτύπημα, με καρφιά και μικρά μεταλλικά αντικείμενα που θα τρυπούσαν τα σώματα δεκάδων ανθρώπων, σε μουσικό φεστιβάλ σε λίγες μέρες, ετοίμαζε ο ύποπτος που συνελήφθη για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση και κρατείται από τις γερμανικές αρχές, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τη σύλληψη του υπόπτου επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, Ντάιτμαρ Βόιντκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής, υπήρξε πληροφορία για άμεση και σοβαρή απειλή για «προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση» σε φεστιβάλ στην πόλη Άισενχουντεσταντ.

Ενδείξεις για διασυνδέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία βλέπει η γερμανική αστυνομία, μετά τις εκρηκτικές ύλες, που έχουν βρεθεί στο διαμέρισμα του υπόπτου και άλλο επικίνδυνο υλικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA, το θρησκευτικό υπόβαθρο του υπόπτου, σχετίζεται με τον σαλαφισμό (υπερσυντηρητικοί σουνίτες μουσουλμάνοι) και ήταν εδώ και καιρό υπό την επίβλεψη της αστυνομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα στο διαμέρισμα του υπόπτου συνεχίζεται και σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ύποπτος φέρεται να σχεδίαζε να γεμίσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, για να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, στο φεστιβάλ του «Eisenhuttenstadt» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 25 με 28 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια πόλη με 30.000 κατοίκους που βρίσκεται στα γερμανικά σύνορα με την Πολωνία, 120 χιλιόμετρα από το Βερολίνο. Επίσης φιλοξενεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων, στη γερμανική περιοχή του Βρανδεμβούργου.

Ανακοίνωση Τύπου της αστυνομίας αναφέρει πως «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του μεγάλο αριθμό από αυτοσχέδιες βόμβες, που προορίζονταν για την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο πολυπληθές κοινό του Φεστιβάλ».

Το πρόσωπο που κρατείται είναι ύποπτο ότι «έχει σχέσεις με τους ισλαμιστές τρομοκράτες της «Isis»», σύμφωνα και με την καθημερινή έκδοση του «Tagesspiegel».

Η Γερμανία έχει γνωρίσει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και βίαιων επεισοδίων κατά τους τελευταίους μήνες. Δύο επιθέσεις συνδέθηκαν με τον ισλαμικό κράτος (ενός τρομοκράτη της IS κι ενός άλλου πρώην στελέχους της ISIS / ISIL), ενώ δύο άλλες επιθέσεις δεν είχαν καμία σχέση, με οποιαδήποτε τρομοκρατική ομάδα.

Στις 18 Ιουλίου, ένα 17χρονος «ασυνόδευτος» αφγανικής καταγωγής, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, επιτέθηκε σε τρένο που εκινείτο προς το «Wurzburg», τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Μια άλλη επίθεση σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου στη βαυαρική πόλη του «Ansbach», όπου ένα 27 χρονος Σύρος, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί, πυροδότησε μια αυτοσχέδια βόμβα που είχε κρυμμένη στο σακίδιό του, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τραυματίζοντας 12 άτομα.

Εν τω μεταξύ, η βαυαρική υπηρεσία πληροφοριών, δήλωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 340 απόπειρες επίθεσης από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, σε γερμανικό έδαφος ενώ ισλαμιστικές ομάδες, επιχειρούν να στρατολογήσουν πιθανούς μαχητές, σε κέντρα προσφύγων και τοπικά τζαμιά.

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού (BFV) εκτιμά ότι περίπου 43.000 ισλαμιστές ζουν σήμερα στη χώρα, τονίζοντας ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Η υπηρεσία πληροφοριών προσθέτει ότι αντιμετωπίζει πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, ισλαμιστών ριζοσπαστών, ως «επικίνδυνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης