Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις στην οικονομία και στο Κυπριακό. Η συνάντηση του προέδρου της δημοκρατίας και μελών του υπουργικού συμβουλίου με το Κολέγιο των Επιτρόπων, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχει την ευκαιρία να προωθηθούν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ευρώπη, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Στυλιανίδης ανέφερε ότι «προς την κατεύθυνση της εξόδου της Κύπρου από τα αδιέξοδα, στα οποία μας έχει οδηγήσει η ατολμία του παρελθόντος, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες μακριά από αναποφασιστικότητα», ενώ οι συμμαχίες, όπως σημειώνει, «που αναπτύσσει η κυβέρνηση εντός του πλαισίου της Ε.Ε., η οποία αποτελεί για μας ιστορική επιλογή, αλλά και της ευρωζώνης, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης