Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τους δύο βασικούς διαπραγματευτές, τον Μισέλ Μπαρνιέ από την ευρωπαϊκή πλευρά και τον Στίβεν Μπάρκλεϊ από τη βρετανική, να συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με σκοπό να ξεμπλοκάρουν τις συζητήσεις, έπειτα από μία τεταμένη εβδομάδα και πριν από τη διεξαγωγή μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για το θέμα.

Η συνάντηση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά το τετ α τετ του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Λίο Βαράντκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες φάνηκε να δίνουν κάποιες ελπίδες στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας πριν από τις 31 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το Brexit, διαβεβαιώνοντας ότι διαβλέπουν έναν «δρόμο» προς έναν συμβιβασμό για το θέμα- κλειδί των ιρλανδικών συνόρων. Ωστόσο, δεν εξήγησαν πώς ακριβώς σκοπεύουν να βγάλουν τις διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τότε σύμφωνα με βρετανικό νομοσχέδιο ο Τζόνσον έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή τριών μηνών για το Brexit. Ωστόσο, ο ίδιος έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου «ανεξαρτήτως κόστους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης